Proiectarea asistata de calculator (CAD)


Procesul de proiectare asistata de calculator in conjunctie cu procesul de fabricatie asistat de calculator, asigura obtinerea de restaurari dentare executate cu precizie de micrometru, astfel incat tehnologia CAD-CAM asigura obtinerea de restaurari dentare de calitate superioara si sa fie adoptata la scara larga.

Procesul CAD / CAM din punct de vedere al fluxului de lucru vizeaza urmatorii pasi:



    Luarea amprentei si digitalizarea

    Dupa prepararea dintelui (bontului), se ia amprenta pentru a obtine o reprezentare exacta a situatiei din gura pacientului. Acest lucru se poate realiza folosind un dispozitiv de scanare intraorala ("amprenta digitala"), care digitizeaza direct situatia clinica. Sau metoda clasică de amprentare obtinandu-se negativul situatiei din gura pacientului care este folosit in obtierea modelului de lucru din gips, care ulterior este transformat cu ajutorul unui scanner 3D in amprenta digitala.
    Pentru virtualizarea modelelor si obtinerea amprentei digitale noi folosim scanerul 3D de ultima generatie - SmartOptics Activity 855, ce ne asigura virtualizarea cu o precizie de +/- 10 microni.

Virtualizare model



    Proiectarea asistata de calculator (CAD)

    Pe baza modelului (amprentei digitale), tehnicianul dentar proiecteaza lucrarea protetica utilizand un software dedicat pentru reconstructii 3D de uz stomatologic. Utilizand software-ul de proiectare asistata de calculator, gradul de precizie si de corectitudine al lucrarilor dentare este ridicat, software-ul CAD devenind una dintre cele mai imporante unelte ale tehnicianului dentar. In urma procesului de design (proiectare) se genereaza un fiser ce este trimis catre productia asistata de calculator (CAM).

    Avand in vedere faptul ca software-ul de proiectare este una din componentele vitale ale procesului de productie, acesta trebuie sa asigure versatilitate si precizie ridicata. In acest sens, utilizam pentru proiectarea asistata de calculator software-ul dentCreate de la SmartOptics ce ne permite sa ne adresam unei game variate de reconstructii precum: complet anatomice (inclusiv corpuri de punte); anatomic reduse (inclusiv corpuri de punte); inlay; onlay; punti; fatete semifizionomice; telescoape primare; coroane pe implant, croane/punti/structuri insurubate; sisteme cu bara; suprastructuri etc.

Proiectare CAD



    Fabricarea asistata de calculator (CAM)

    Presupune obtinerea directa a suportului metalic sau ceramic din modelul reconstructiei dentare generat de CAD.
    Pentru obtinerea suportului metalic folosim laser sinterizarea, fiind in momentul actual modul cel mai efficient de a obtine direct suportul metalic din modelul 3D CAD.

     Pentru oferta si termene de executie pentru CAD-CAM laser sinterizare va invitam sa accesati pagina de Oferta Laser Sinterizare.

     Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati si sa accesati sectiunea articole.
CAM - Laser Sinterizare