Indicatii post procesare (in cazul structurilor metalice laser sinterizare) in vederea aplicarii maselor ceramice

    Datorita tipului de suporti pe care ii folosim in cadrul procesului de laser sinterizare, post procesarea este usoara si rapida, inlaturarea suportilor nenecesitand freze/discuri de taiat, suportii se pot indeparta cu un cleste de exemplu, iar datorita faptului ca procesul de laser sinterizare urmareste fidel modelul 3D CAD, nu este necesita timp de adaptare mare precum in cazul elementelor turnate (LWC) pentru obtinerea formei 3D CAD proiectata.


Finisare si Curatare

    Se recomanda sablarea suprafetei cu oxid de aluminiu (granulatie 110-150 μm) la aprox 2-3 bar. Pentru finisarea suprafetei se recomanda utilizarea frezelor (curate) cu carbura ce sunt adecvate pentru aliaje de CrCo sau cu freze diamantate. Frezatii intr-o singura directie astfel incat sa evitati suprapunerea straturilor ce poate conduce la aparitia bulelor in ceramica .
    Curatati suprafata ce urmeaza fi supusa aplicarii ceramicii cu oxid de aluminiu nou/curat (granulatie 110-150 μm) la o presiune de 2-3bar. Curatati suprafata cu abur sau cu apa si apoi degresati cu alcool etilic.

Arderea pentru oxizi

Arderea pentru obtinerea stratului de oxizi nu este necesara. Daca se face (la 950-980°C) pentru inspectia vizuala a suprafetei metalului, inainte de procesul de aplicare a ceramicii, este necesara sablarea suprafetei cu oxid de aluminiu nou/curat (granulatie 110-150 μm) la o presiune de 2-3bar si curatarea acesteia.

Aplicarea maselor ceramice

In ceea ce priveste aplicarea maselor ceramice (cu punct de ardere normal jos), Starbond CoS Powder nu necesita timp lung de racire, de indicat este sa se urmeze specificatiile producatorului maselor ceramice folosite.
    Coeficientul de expansiune termica este de 14.0 μm/m°C
    In cazul maselor ceramice cu punctul de ardere ridicat este recomandata setarea cuptorului pe timp de racire mai lung (slow cooling), cum este in cazul maselor ceramice de la VITA (in conformitate cu specificatiile acestora).

Lustruirea metalului

Se face normal, ne avand cerinte specifice.